Σκάλα ή αναρριχώμενο φυτό;

Στριφογυριστή, καμπυλωτή, τριώροφη και από ξύλο βελανιδιάς, η συγκεκριμένη σκάλα ομορφαίνει τον χώρο και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και αναρριχώμενο φυτό, και βρίσκεται στο Hide bar στο Λονδίνο.

Αδιαμφισβήτητα, όλο και συχνότερα οι αρχιτέκτονες προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχρονες και τολμηρές διακοσμήσεις στους χώρους με σκοπό να μαγνητίσουν όλα τα βλέμματα. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία, λοιπόν, είναι και οι σκάλες. Οι σκάλες όταν είναι σχεδιασμένες με προσοχή μπορούν να τραβήξουν τα βλέμματα και να εντυπωσιάσουν.

Αυτό συμβαίνει και στο μπαρ Hide του Λονδίνου, αφού οι αρχιτέκτονες του τριώροφου εστιατορίου και μπαρ δημιούργησαν και σχεδίασαν μια μεγάλη σκάλα που συνδέει αυτούς τους τρεις ορόφους, με ξύλο από βελανιδιά και με μοναδικά γεωμετρικά σχήματα.

Το ξύλο βελανιδιάς που κυριαρχεί και στα έπιπλα του εστιατορίου, κάνει και την σκάλα να δημιουργεί την αίσθηση ενός αναρριχώμενου φυτού που ξεκινά από το ισόγειο του κτιρίου και τις σκιές που το στοιχειώνουν, προσπαθώντας να ανέλθει στην κορυφή και στο φως.

Οι κινήσεις της σκάλας προσιδιάζουν ακριβώς το αναρριχώμενο φυτό που προσπαθεί να απλώσει τις ρίζες του και ανεβαίνει προς τα πάνω μέχρι να βρει το φως. Οι καμπύλες που δημιουργούν τα σκαλοπάτια μοιάζουν με μονοπάτια μέσα στο δάσος.

Source :